Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Information’ Category

format reccomendation letter tu mustinya singkat, padat, berisi..nah ni gw kasih contoh surat rekomendasi yang dijamin cihuiii…soalnya uda 5 orang yang berhasil pake format ini (hehehe..gak gitu juga sih..tergantung orangnya juga)..cuman mungkin bisa jadi referensi..hoya satu lagi tips dari gw..gak usah malu2 deh minta surat rekomendasi..rata2 dosen indonesia kagak ada yang bikin sendiri, biasanya mereka minta mahasiswanya yang bikinin ntar mereka tinggal cek, nah hal ini yang biasanya bikin kita bingung pas mau bikin surat rekomendasi..mau nulis ini takut berlebihan..nulis itu takut kurang menjual..jadi di momen inilah lu musti narsis senarsis2nya..kagak usah malu..hajar bleh aja..
klik disini

Advertisements

Read Full Post »

Gobal climate change is happening now. Developing countries and particularly the world’s poorest people are affected first and worst by changes of climate and extreme weather events such as floods, droughts, heat waves, and rising sea levels. The Social Development Department of the World Bank is taking the lead to build a greater understanding of how climate change affects people’s lives and communities around the world, especially in developing countries, and of what can be done to reduce their vulnerability and build climate resilience.

Vulnerability Exposed: Social Dimensions of Climate Change is a competition of 2-5 minute documentaries that highlight the social aspects of climate change as experienced and/or observed by the film-makers. This short-documentary contest is a follow-up to our landmark March 2008 International Workshop on the Social Dimensions of Climate Change (read the story about the Workshop). We hope to receive submissions which creatively showcase the implications of climate change for conflict, migration, urban space, rural institutions, drylands, social policy, indigenous peoples, gender, governance, forests and/or human rights.

for more information go here

Read Full Post »

Pada saat ini pemerintah Australia membuka kesempatan untuk Engineer lulusan dari Institusi yang diakui pemerintah Australia dengan persyaratan tertentu untuk bisa mendapat Temporary Visa sehingga bisa bekerja selama 18 Bulan di Australia. Untuk Indonesia kesempatan ini hanya terbuka bagi Engineer lulusan Universitas Indonesia dan Institut Teknologi Bandung.

Kesempatan yang baik ini dapat segera dimanfaatkan hanya untuk lulusan Engineer yang sedang sangat dibutuhkan Australia yaitu:

Chemical Engineer

Civil Engineer

Electrical Engineer

Mechanical Engineer

Mining Engineer

Petroleum Engineer

Persyaratan:

  • Sarjana S1 atau Master degree atau Phd yag mendapat degree sebelum melewati 2 tahun
  • Umur dibawah 31 tahun
  • Menguasai bahasa Inggris dibuktikan dengan Lulus TEST IELTS minimum = 6 untk ke 4 bandscore: Reading =6, Speaking=6, Writing=6, Listening =6 atau lebih.

Visa ini memungkinkan anda untuk bekerja full Time, memperlancar bahasa Inggris ataupun hanya ber-jalan-jalan di Australia.
Selama memegang Visa ini, bila memenuhi syarat mendapat kesempatan untuk mengajukan PR Australia.

sumber aslinya bisa dilihat disini

Read Full Post »

SCHOLARSHIPS FOR INTERNATIONAL STUDENTS

UTS: Engineering offers scholarships to international students for its masters by coursework programs. Each scholarship will be awarded based solely on academic results achieved by the applicant in their undergraduate degree. The next intake will be for Autumn Semester 2009. Applications close 8 December 2008.

The scholarships are available for the following courses:
* Master of Engineering Studies;
* Master of Engineering Management;
* Master of Software Engineering Management;
* Master of Environmental Engineering Management.

Click here to view and download:
* Scholarship Poster
* Application Form
* Guidelines

Eligibility to apply:
You must:
1. have completed or expect to complete an undergraduate degree equivalent to an Australian Bachelor degree with an overall mark of 65% and no fails;
2. fulfil all academic requirements for the degree (including English language requirements) :
3. submit an International Student Postgraduate Application form prior to or at the same time as submitting the Masters Scholarship for Outstanding International Students application form.

Closing Date and Application:
Applications for Autumn Semester (February intake) 2009 close 8 December 2008.

Scholarship Details:
The scholarships consist of a total of $2,500 per student. The amount will be paid directly towards students’ tuition fees after the commencement of their studies. For further information, please see the official announcement.
http://www.eng. uts.edu.au/ international/ scholarships/ Masters.htm

Read Full Post »

hai..hai..hai..for all the scholarship hunter like me…you have to note this day and free that day from other activities..keep on fighting and good luck..

Date : 30 Oct-1 Nov 2008

Venue : Balairung Universitas Indonesia, Kampus UI, Depok

Organizer : Career Development Center UI

for more information go here

Read Full Post »

sekitar seminggu yang lalu tante gw yang paling kecil dateng ke rumah…dateng2 langsung bawa berita menyedihkan (walo mustinya gw bersyukur sih..)

“din, sepatu lo kickers bukan?”

“iya, emang kenapa?”

“ihhh itu kan dari kulit babi”

“ihhh kan gak aku makan..” jawaban bodoh yang terlontar seenaknya dari mulut..

“lagian kan aku pake kaos kaki, emang gak boleh ya? kan gak kena..” huhuhu sedih banget niii

“yaa gak boleh”

“kickers..ama apalagi ya..banyak deh tu ada di majalah, cuman gak bawa..ohiya hush puppies juga..”

“GILAAAA..masak dompet gw juga, huaaa gak relaaa, masak sih gitu..ampun deh, belinya udah ngubek2 sampe gempor tuh..huhuhuhu”
read the rest

Read Full Post »

yakk gw compile aja ya event2 yang menurut gw menarik untuk didatengin..

AUSTRALIA POST-GRADUATE WORKSHOP

Advance your career through post-graduate studies
Venue:
Saturday, 30 August 2008
13.00 – 18.30
Tenun Room Four Seasons Hotel
Jl Rasuna Said, Jakarta

Reservation Required:
Limited Seats
Free of Charge
Australian Education Centre
(021) 5229675 or aecjakarta.or. id

CRAFT SHOW

Date : 27-30 August 2008

Venue : Assembly Hall 1,2,3 JCC

Organizer : Mediatama Binakreasi

JAPAN EDUCATION EXPO

Date : 30-31 August 2008

Venue : Merak Room 1,2,3 JCC

Organizer : Japan Student Services Organization

INDONESIA TOURISM AND TRAVEL FAIR

Date : 11-14 September 2008

Venue : Exhibition Hall A+B

Organizer : Debindo Multi Adhiswati

or click here for more information

THE 6TH INDOCRAFT & LEBARAN FAIR

Date : 17-21 September 2008

Venue : Exhibition Hall A+B

Organizer : Debindo Multi Adhiswati

SHARIA EXPO

Date : 24-28 September 2008

Venue : Exhibition Hall A+B

Organizer : Tribuana Cahya Ananta

Read Full Post »

Older Posts »