Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Event’ Category

yakk gw compile aja ya event2 yang menurut gw menarik untuk didatengin..

AUSTRALIA POST-GRADUATE WORKSHOP

Advance your career through post-graduate studies
Venue:
Saturday, 30 August 2008
13.00 – 18.30
Tenun Room Four Seasons Hotel
Jl Rasuna Said, Jakarta

Reservation Required:
Limited Seats
Free of Charge
Australian Education Centre
(021) 5229675 or aecjakarta.or. id

CRAFT SHOW

Date : 27-30 August 2008

Venue : Assembly Hall 1,2,3 JCC

Organizer : Mediatama Binakreasi

JAPAN EDUCATION EXPO

Date : 30-31 August 2008

Venue : Merak Room 1,2,3 JCC

Organizer : Japan Student Services Organization

INDONESIA TOURISM AND TRAVEL FAIR

Date : 11-14 September 2008

Venue : Exhibition Hall A+B

Organizer : Debindo Multi Adhiswati

or click here for more information

THE 6TH INDOCRAFT & LEBARAN FAIR

Date : 17-21 September 2008

Venue : Exhibition Hall A+B

Organizer : Debindo Multi Adhiswati

SHARIA EXPO

Date : 24-28 September 2008

Venue : Exhibition Hall A+B

Organizer : Tribuana Cahya Ananta

Advertisements

Read Full Post »

Discover the world of logistics and prove your management skills with DHL Fast Forward – the first worldwide logistics business simulation. Take a seat in the Chairperson’s office of a logistics company and aim for becoming world market leader!

“DHL Fast Forward” will play in three levels: in the First Level of the business simulation you can demonstrate your individual management know-how. Intercultural competence and cooperative decision-making in a team are the essential skills in the Main Level. To grab the crown you have to convince a high-ranking jury with elaborated concepts in the Final Level of DHL Fast Forward. The overall goal of the three levels is to develop your virtual logistics company into a market leader with worldwide coverage.

So it’s up to you:
look ahead and make accurate business management decisions. Establish the company as a global quality leader.

DEADLINE : 8th July 2008

for further information go here

Read Full Post »

di korea gak banyak hari libur nasional kayak di negara kita ini, kalo gw itung2 gak nyampe 10 hari lah, tapi hari anak nasional disana dijadiin hari libur nasional dan dirayakan secara besar2an (gw sampe takjub..wooow segitunya ya mereka mendedikasikan tanggal 5 Mei untuk anak2 di korea) walau gw yakin orang2 Indonesia juga beranggapan anak2 adalah aset bangsa yang harus dijaga, tapi gw belom pernah liat kegiatan2 untuk Hari Anak Nasional disini yang semeriah disana..maka dari itu yukkk mari kita sisihkan waktu kita sedikit untuk anak2 Indonesia..^^

Smile package community (SPACE COM) sebuah komunitas yang peduli pada anak Indonesia, mengajak seluruh pecinta anak dan masyarakat yang peduli pada anak Indonesia untuk bergabung bersama dalam kepanitiaan acara Hari anak Nasional 2008 pada 23 juli 2008.
Tema : Anak Indonesia Tanggap Bencana.
Tanggal : 27 juli 2008
Acara :

  • Simulasi tanggap bencana air, udara, tanah dan api untuk anak-anak.
  • Workshop mitigasi bencana untuk orang tua
  • Workshop story telling bersama tim SPACE COM
  • Launching program sekolah tanggap bencana untuk daerah rawan bencana.

read the rest

Read Full Post »

Indo Livestock Expo & Forum is one of the biggest consumer markets for livestock products and the show is specially aimed at promoting the livestock industry in the region. Indonesia is today one of the largest poultry, fish and dairy production center in Asia. It is well supported by a fast growing feed industry which has adopted modern processing technology

  • Date : July 1-3, 2008
  • Venue : Jakarta Convention Center

read the rest

Read Full Post »

Join us and be part of a thrilling experience that goes beyond borders, The 16th Indonesia International Motor Show 2008. This year exhibition will be bigger than ever, bringing all together indoor and outdoor activities to ensure that you’ll discover the excitement of Indonesian automotive industry within the 10 days exhibition.

  • Date : July 11-20, 2008
  • Venue : Jakarta Convention Center

read the rest

Read Full Post »

Perkembangan global yang makin pesat dewasa ini menuntut industri nasional untuk tetap bisa bertahan di tengah ketatnya persaingan. Efisiensi saja tidak cukup untuk mengatasi masalah ini. Oleh karenanya, diperlukan peningkatan kinerja produksi serta pengembangan kemampuan dalam pengelolaan produksi, salah satunya melalui penerapan PPIC (Production Planning and Inventory Control).

PPIC game 2008 merupakan permainan yang dirancang menyerupai kondisi `real’ produksi dimana masing-masing tim terdiri dari 10 orang peserta yang masing-masing diposisikan sebagai GBB (Gudang Bahan Baku), WS1 (Work Station 1), WS2, WS3, Purchasing, Sales, GBJ (Gudang Barang Jadi), Supplier, dan PPIC.

Sebelum permainan dimulai, masing-masing tim akan diberi data peramalan permintaan dan time study, untuk dapat menyusun rencana produksi, menyusun aliran proses dan tata letak, menerapkan metode optimasi, dll. sehingga akhirnya terbentuk sistem PPIC.

Dengan bermodalkan permintaan produk dan keadaan inventory pada saat permainan, tim perserta diharapkan mampu melaksanakan sistem PPIC-nya dengan mengupayakan tingkat inventory dan keterlambatan (backorder) seminimum mungkin. Tim dengan laba terbesar adalah pemenang permainan ini. Mari bergabung dalam acara ini dengan menjadi tim peserta.

read the rest

Read Full Post »

The 23rd Trade Expo Indonesia 2008, Trade Expo Indonesia 2008, is set to open on 21-25 October 2008. Like in the previous shows, Trade Expo Indonesia 2008 will showcase all Indonesian export products ranging from industrial, mining, agricultural to Craft sectors.

The last year show successfully attracted more than 7.333 buyers from 109 countries, and generated in total trade transactions valued at US$ 208.26 milion. The fact that thousands of buyers from many countries come to visit Resources Indonesia every years demonstrates a high commitment of our trading partners around the world Indonesia is one of the potensial and reliable suppliers of qualified and competitive consumer products.

  • Date    : October 21-25, 2008
  • Venue : Jakarta Fairground, Kemayoran

read the rest

Read Full Post »

Older Posts »